Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@20:17:54 GMT

نگاهی بر خوب ،بد ،جلف ؛ ارتش سری

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۰۱۵۸

نگاهی بر خوب ،بد ،جلف ؛ ارتش سری

"خوب بد جلف:ارتش سری" دومین قسمت از یک تریلوژی است که فیلم نامه ی آن توسط "پیمان قاسم خانی" نوشته و کارگردانی شده و چه خوب که در این فضای پرتنش سینما و انبوه فیلم های تلخ و گزنده، شاهد یک فیلم جذاب سرشار از اشارات و کنایه های سیاسی و اجتماعی هستیم.شهرفرنگی که همه چیز از همه رنگ را در خود دارد.

به گزارش خبرگزاری برنا ؛ ارتش سری  بیشتر شبیه به یک پارودی وطنی است بر  فیلم امریکایی "آرگو" ساخته ی "بن افلک" .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلمی کمدی با طنزی که یک سر و گردن از آثار مشابه خود بالاتر می ایستد و در دل موقعیت رخ می دهد.

در جای جای فیلم می توان تسلط قاسم خانی به کمدی موقعیت را جستجو کرد  و از ترکیب بهترین سوژه ها و جمع بستن با فیلم های کمدی مشهور جهان  لذت برد.او فیلم نامه ی هوشمندانه نوشته که از هر اثر معروف تکه ای را در خود دارد ولی باز هم امضای شخصی اش بر روی کار خودنمایی می کند.

داستان فیلم در نیمه ی دوم ظاهرا برداشتی است از فیلم "طوفان استوایی" در ژانر هجو به کارگردانی بن استیلر  که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد. ولی موقعیت ها به درستی بومی سازی و آداپته شده اند ولحظات دیدنی و جذابی   را رقم می زنند.همچنین الگو قرار دادن چهارچوب کلی فیلم  ارگومخاطب هالیوود شناس را کاملا آگاه می سازد که با چه مضمونی طرف است.

همچنین قاسم خانی   با دوباره در کنار هم قرار دادن پژمان جمشیدی و سام درخشانی "احمق  و احمق تر" را به یاد ما می آورد گرچه به نسبت نمونه ی امریکایی اش کمتر شاهد فضای بزن و بکوب((slap stickهستیم و بار کمدی بر شوخی های کلامی افتاده است.

قاسم خانی در ارتش سری به هیچ کس رحم نکرده با زبان شوخی به همه می تازد واز هیچ چیز ابایی ندارد.از همکاران خودش که برای اندکی فروش و جذب مخاطب به بازیگران بی حجاب خارجی و لوکیشن شمال روی می آورند تا  بلاهت  و دستپاچگی رییس جمهور آمریکا  در توییت کردن اخبارو چنان این کار را ماهرانه انجام میدهد که نه شعارگونه می شود و نه زیر دل می زند.

او با هوشمندی تمام شروع فیلم را به شکلی رقم می زند که تصور می کنیم در حال تماشای تبلیغات بازرگانی هستیم  واز همان ابتدا به مخاطب رودست می زند.البته در بعضی سکانس ها قدری دوز شوخی ها و بده بستان ها به پیامک های جنسی کوچه بازاری پهلو می زند و  و سعی می شود  علیرغم محدودیت ها سربسته اشاراتی عنوان شود اما آنقدری نیست که بتوان آن را ایرادی بر فیلم نامید.همچنین  با  اضافه کردن  داستان نامزد سام(ستاره پسیانی)به وضوح  تصویری از  برخی فرزندان مسوولین رده بالای مملکت نشان می دهد و پس از نمایاندن روابط کاری و شرایط اقتصادی آنها ،طرز فکر و تعاملشان را با آدم ها به سخره میگیرد.

انتخاب بازیگر در این فیلم حرف اول را می زند.به جز زوج  جمشیدی-درخشانی  که از سریال "پژمان " به بعد به پارتنرهای  کمیک و پرفروشی  تبدیل شده اند،"حامد کمیلی" بعد از مدت ها کم کاری بازگشت فوق العاده ای داشته و قطعا  نقش  پر تحرک فربد برایش قدم رو به جلویی محسوب می شود."ریحانه پارسا" که پیشتر با سریال پدر به شهرت رسیده  و این روزها بخت خود را در تیاتر نیز می آزماید، در این فیلم بازی  کنترل شده ای را به نمایش می گذارد و  ظاهرا به درک درستی از نقش رسیده است .

آنچه در ارتش سری مشهود است ( برخلاف سایر آثاری که نام کمدی را یدک می کشند)استفاده از بهترین های ممکن است.تصویربرداری خوب و حرفه ای ،موسیقی  ای که کاملا در خدمت اثر است،طراحی لباس  و صحنه ی قابل قبول بطوری که مخاطب آگاه در می یابد عوامل فیلم  کاملا  و به درستی برنامه ریزی  شده اند و نه مانند سایر آثار کمدی دهه ی اخیر صرفه دورهمی مبتذلی باشد مبتنی بر چند شوخی دم دستی و طراحی صحنه و لباسی به سبک تیاترهای  طنز کیلویی!آثاری که در آنها  جنس کمدی ،بداهه های نخ نمای بازیگران باشد و با چند موقعیت تعقیب و گریز و در نهایت جشن عروسی به سبک ایرانی فیلم تمام شود.

خوب بد جلف:ارتش سری بی شک در اکران به فروش بالایی دست خواهد یافت که نشانه ی زحمت وهوش و درایت کارگردان و عواملش می باشد و ای کاش که الگویی قرار گیرد برای ساخت طنز قابل قبول  تا بیش از این شاهد کارهای نازل و سخیف نباشیم و مسخره بازی را با کمدی  اشتباه نگیریم.

 

یادداشت : شادی رستمی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: قاسم خانی ارتش سری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۰۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم‌های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر

آفتاب‌‌نیوز :

فهرست فیلم‌های آخر هفته سیما که برای پخش از ۱۱ شبکه اعلام شده، شامل ۴۶ فیلم است که از جمله آثار شاخص آن می‌توان به «بادیگارد»، «ریو»، «ویل هانتینگ نابغه» و «محاکمه ۷ شیکاگویی» و از جمله فیلمسازان شاخص آن می‌توان به مسعود جعفری جوزانی، کیومرث پوراحمد، ابراهیم حاتمی‌کیا، داوود میرباقری، همایون اسعدیان و آرون سورکین اشاره کرد.

۳۲ فیلم معادل حدود ۷۰ درصد این محصولات، خارجی‌اند و حدود ۳۰ درصد فیلم‌ها نیز در سینما و تلویزیون ایران ساخته شده‌اند.

به علت نزدیکی این آخر هفته به ۱۲ اردیبهشت ماه روز معلم، بخش قابل توجهی از این فیلم‌ها سوژه‌ای در ارتباط با تعلیم و تربیت دارند؛ آثاری مثل «قصه‌های مجید»، «جاده‌های سرد»، «پل سفید»، «لونانا در انتظار معلم» و «شش قهرمان».

در بین آثار انتخابی، دو فیلمساز با دو فیلم در این آخر هفته حاضرند. «بادیگارد» و «هویت» از ابراهیم حاتمی‌کیا و «هدیه» و «ریکا» از مسعود فرخنده پخش خواهد شد. در اتفاقی جالب، فیلم سینمایی «۳۰ نابغه» نیز روی آنتن دو شبکه خواهد رفت: پنجشنبه از شبکه نمایش و جمعه از شبکه امید.

همانند هفته گذشته، چهار فیلم در فهرست اعلامی از سوی روابط عمومی معاونت سیما به عنوان فیلم‌های جدید معرفی شده‌اند که پیش از این در ایام نوروز روی آنتن تلویزیون رفته اند. «رادیکال»، «مصلحت»، «زاده شده برای پرواز» و «محموله نهایی»، فهرست این چهار اثر را تشکیل می‌دهند.

ضمن اینکه در فهرست منتشرشده، فیلمی که برای پخش در باکس جمعه ساعت ۱۴ شبکه کودک برنامه‌ریزی شده، معرفی نشده است.

در میان این ۴۶ فیلم، دو فیلم «نامیرا» و «گریز از مرگ» جدید به شمار می‌روند. یکی از این دو اثر، تله‌فیلم «نامیرا» به کارگردانی محمد کرمانشاهی است که جمعه ۱۴ اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ از شبکه سه سیما پخش می‌شود. این فیلم در سال ۹۵ ساخته شده، ولی تاکنون در تلویزیون نمایش داده نشده و پس از حدود هشت سال به پخش می‌رسد. علت پخش نشدن این فیلم که سال ۹۶ حتی از جشنواره فیلم‌ها و سریال‌های پلیسی مسکو نیز جایزه گرفت، روشن نیست. علاوه بر امین زندگانی، شهرزاد کمال‌زاده، رامین راستاد و آیدین ختایی، پرستو صالحی هنرپیشه سابق تلویزیون در این اثر نقش دارد.

دومین فیلم جدید این آخر هفته، «گریز از مرگ» به کارگردانی مایک برنز است که جمعه ۱۴ اردیبهشت ساعت ۱۳:۳۰ روی آنتن شبکه تهران خواهد رفت. این فیلم از آن جهت اهمیت دارد که یکی از آخرین پروژه‌های سینمایی بروس ویلیس به شمار می‌آید. این هنرپیشه ۶۹ ساله هالیوود که بازیگری را به ناچار کنار گذاشته، در همان ایام که عوامل فیلم‌ها مجبور بودند دیالوگ‌ها را از طریق گوشی برایش بخوانند و توانایی حفظ کردن نداشت، به تدریج متوجه شد به بیماری زوال عقل مبتلا شده است.

جالب آن که فیلم «گریز از مرگ» به علت محدودیت‌های کرونایی، تنها در ۹ روز فیلمبرداری شده و تمام سکانس‌های این بازیگر نیز تنها در یک روز ضبط شده است! در سال ۲۰۲۱ جوایز تمشک طلایی نیز که به بدترین‌های هالیوود اهدا می‌شود، یک رشته ویژه با عنوان «بدترین بازی بروس ویلیس» اضافه کرد که ۷ فیلم این بازیگر در آن سال، ۷ نامزد آن را تشکیل می‌داد و فیلم «گریز از مرگ» هم یکی از آن آثار بود. بعد‌ها وقتی خانواده بروس ویلیس رسما خبر بیماری او را به اطلاع عموم رساندند، این جایزه لغو شد.

از میان آثار تکراری این ایام نیز فیلم «هویت» اثر جالب توجهی محسوب می‌شود. این فیلم که برای پخش در روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ساعت ۲۱ از شبکه نمایش برنامه‌ریزی شده است، نخستین فیلم بلند ابراهیم حاتمی‌کیا به شمار می‌آید که بسیاری مهجورترین فیلم این کارگردان می‌دانند. «هویت» در سال ۱۳۶۵ با سرمایه شبکه دو سیما و به عنوان فیلمی سینمایی ساخته شد، ولی هیچ‌گاه روی پرده سینما نمایش داده نشد و مستقیما در تلویزیون به پخش رسید.

گفته می‌شود به خلاف خاستگاه فکری ابراهیم حاتمی‌کیا که پیش از فیلمسازی، پاسدار و هنرمندی از جریان انقلاب بود، خسرو دهقان منتقد جریان عرفی نقد سینما، اولین منتقدی است که این فیلمساز را اصطلاحا کشف کرد و با نقدی که بر فیلم «هویت» نوشت، از فیلمساز خوش‌قریحه‌ای خبر داد که وارد سینما می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علی ژکان یک نمایش کمدی به صحنه می‌برد
  • نگاهی به چند خبر ورزشی استان قزوین 
  • نگاهی به مجموعه «حشاشین»
  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟
  • فیلم‌های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • نگاهی متفاوت به دیدار روز گذشته معلمان با رهبر انقلاب + فیلم